tisdag 31 maj 2011

Huset

Det fanns önskan att jag skulle visa en bild på Forsnäsgården, så här såg det ut i början på vårkanten. Vi hoppas att det så småningom  ska vara vitt med gråa detaljer, så ni får också blunda och drömma =)


Så här såg det ut förra sommaren, härlig grönska tycker jag =)


Ha en skön dag och njut i massor kraam Anneli

måndag 30 maj 2011

Grisar

Halloj har haft så mycket att göra så bloggen har blivit lite åsidosatt =/ tyvärr. Men nu måste jag berätta att grisarna har kommit ut i det fria =) Det är Forsagårds grisar (granne till oss som har sina grisar ute), en sevärdhet som är värd och åka till. Se hur bra dom har det och hur sööta dom är.

Ser det inte riktigt mysigt ut? Och visst e dom söööta?

Det var bara en som var nyfiken på mig dom andra var bara intresserade av mat =)

Här är det en grismamma som njuter i leran en riktig skönhetsbehandling =) Dessa kort har jag tagit förra sommaren så nu är grisarna riktigt små, riktiga bebisar  =) Ni får ha en härlig dag och jag ska försöka uppdatera bloggen lite oftare =) så välkomna igen kramiz Anneli

söndag 22 maj 2011

UNDERBART

Ja man kan upprepa ordet många gånger för det är så UNDERBART med allt som blommar ute och alla dofter. Jag har gått runt på gården och tagit lite kort på allt som just blommar och doftar så underbart =) Så jag önskar att alla skulle stanna upp lite och bara känna alla dofter ute men det finns dom som tyvärr inte kan pga allergier.         Vi sänder dom en tanke.

Vårt prydnadsäppelträd blommar så otroligt vackert just nu. Till höger ser ni lite utav våran loge och till vänster skymtar allén som är vägen in till Forsnäsgården.

Här ser ni blommorna i trädet lite närmare, rosa och vackra.

Detta tror vi är någon slags syrenbuske för den doftar som syrenen gör.
Och blommorna liknar syren men dom är mer runda i formen, vita med lite rosa stänk jätte fina.
Här ett utav alla våra äppelträd den har en sådan fin form och många blommor jätte vacker.
Här kommer en närmare bild på dom vackra blommorna, vitt och rosa =) jag är mycket förtjust i den kombinationen. Så förstå att ALLT är så Underbart =) Ni får ha en fortsatt trevlig söndag och så är ni hjärtligt välkomna till oss nästa vecka, öppet som vanligt fredag 14-19 lördag-söndag 11-16.     Carpe diem Anneli och Arne

söndag 15 maj 2011

Mys framför brasan

Vaknade till att regnet smattra på rutan, tråkigt men men det behövs så allt det gröna kan växa så fint.


Ni är välkomna och ta en fika i vårt café, nu när det är så ruggit ute så har vi tänt en brasa. Där kan man sitta och njuta av sitt fika, känna den härliga värmen från brasan.


Vi har alltid hembakt kaffebröd, här ser ni hallonpaj (hallonen kommer från våran egen trädgård) och vaniljkräm hmm gott gott.


Ni får ha en skön söndag, gör något kul och inspirerande =) Skulle vara roligt om ni har lust att lämna kommentarer eller om ni har några funderingar eller om det är något ni vill att vi ska blogga om. Vore Jätte tacksam =) Kraam Anneli & Arne

fredag 13 maj 2011

Lite romantic

Jag ville testa något nytt sätt att visa våra bilder och fastnade för lite romantic =)


Här har vi lite gott och blandat från IB Laursen bla jätte fint rosa tårtfat, liten vispskål, rosa & vitrandig kanna. Sen det nya som vi har fått in är vita handdukar med vitspets, finns även som löpare i samma utförande. Kolla in värmeljushållarna med prismor dom är bara så sööta.


Det blev en bild till i romantic =) Jätte fin hylla att hänga fina saker på. Ni får ha en trevlig helg och ni är hjärtligt välkomna till oss på Forsnäsgården. Hälsar Anneli & Arne.

tisdag 10 maj 2011

Känslor i solen

När solen kommer fram känner man vad glad i känslan man blir. Alla får känslan av att vilja umgås, man är ute mycket mer, grillar gärna tillsammans och umgås. Allt är så mycket lättare och så härligt =)


Denna fina tavla med texten LOVE har vi i butiken som man kan ge till den man håller av nu när känslorna sprudlar, eller så köper man den till sig själv. Även ängeln och den rostiga ljuslyktan har vi också till försäljning.


Mera kärlek =) vi har kuddar med texter som tex carpe diem.....Vi har även andra kuddar tex vita med spets jätte romantiska. Kan kanske vara något att ge till mor på morsdag. Kraam / Anneli

måndag 9 maj 2011

Gamla möbler

Jag tycker det är jätte kul att gå på loppis och hitta en massa fina saker, men i fredags var jag i våran logen och där hade jag sett ut 2 stolar som jag tänkte skulle passa fint i mitt senaste rums projekt. Halvbordet har jag köpt på loppis, tänkte måla om den för jag är mycket förtjust i vita möbler men denna gång lät jag bli. Jag tycker att möblerna passar bra ihop.



Det här skåpet hittade jag i vårt härbre ett rejält träskåp, den har fått lite färg.


Vitt förstås!!Skåpet ställde jag i butiken, bilden blev inte riktigt bra men man ser att den är vit och det känns mycket fräschare och sakerna i skåpet görs sig bättre mot det vita.


Nu hoppas jag att ni har fått inspiration att börja måla om lite möbler, kanske i vitt (ler). Ha det gott// Anneli

fredag 6 maj 2011

Relaxa

Tänkte visa lite alster på vad jag gör när jag tar det lugnt på kvällarna, för jag kan inte bara sitta rakt upp och ner inte göra någonting. Så min avkoppling är att sticka för då kan man titta på tv samtidigt och det är en bra terapiform något jag rekommenderar varmt =).


Här har jag stickat handledsvärmare med ett ecogarn från mark & kattens.


Jag har lite dille på att sticka handledsvärmare, så här kommer ett par till i ett jätte mysigt garn. Det kan ju vara ett tips till morsdag, köpa färdigt eller om mor gillar att sticka så kan man köpa garn och mönster istället.


Här är en liten titt på vad vi ska ha i rummet där vi drog ut en massa spik, det kommer mera bilder när rummet är helt klart. Ha en trevlig helg och ni är varmt välkomna till oss på Forsnäsgården mvh Anneli & Arne.

torsdag 5 maj 2011

Me to You

Jag är barnsligt förtjust i Me to You nallar dom är så söta :) så det var det första som packades ner i kartongen när jag var hos Maud på Papperalla. Här visar jag upp en del av det som inhandlades, papper,band,stickers och monterade stämplar mm.



Här har vi brads,band och rosetter.


Ett motiv på stämpel, det bjuds till kalas. Det finns även stämpelfärg så nallarna får sin rätta färg.


Men som sagt detta var bara en bråkdel av det jag fick med mig hem =). Ni är välkomna och besöka butiken och cafét, vi har öppet som vanligt fredag 14-19, lör-och söndag 11-16. // Kramiz Anneli

onsdag 4 maj 2011

Pyssel

I dag ska jag besöka Maud på Papperalla som är leverantör för pysselmaterial, det ska bli spännande och se vad för fina saker hon har fått in. Jag kommer att göra ett inlägg på det jag köper in till butiken i morgon.Här är bilder från butiken på en del av vårt pyssel.





Ha en bra dag med mycket inspiration =) /kraam Anneli

tisdag 3 maj 2011

Entré

Vilken kall snöblandad och regnig dag vi har idag, men som tur så är det mot sommaren vi ska. Solen kommer snart tillbaka. Tänkte visa en före och efter bild på entrén till Forsnäsgården. Här är det orange plastmatta och även orangefärg på halva väggen.


Här har vi målat väggarna vita och dörren har även den fått lite färg. Det blev ett gråmelerat klickgolv som ser ut som klinkers, för under den orange plastmattan var det betong så det här  blev en bra och snygg lösning tyckte vi.


Carpe diem / Fånga dagen. Kramiz Anneli

måndag 2 maj 2011

Maj

Vart tog april vägen,tiden går så fort att man inte riktigt hinner med. Det är så mycket man vill göra här på Forsnäsgården men som sagt "Rom byggdes inte över en natt". Vi har firat valborg här på gården, var även och titta på brasorna nere i Fäggeby det var väldigt vackert. Dom hade brasor på båda sidor av älven som spegla sig i vattnet otroligt fint något att rekommendera till nästa år.


Nu när det snart är sommar så vill jag visa när älgarna har semester, ler. Vi har handdukar och grytlappar även med andra mönster.


Denna klocka är otroligt vacker med rosor och fjärilar, väldigt romantisk man får lite försmak av sommaren. Korg med 2 flaskor som man kan ha tex olja och vinäger i eller andra smaker man gillar när man grillar, lätt att ta med sig.


Ni får ha en bra dag, passa på och njut av allt som växer ute i det gröna.// Kramiz Anneli